Zakaj se v mojem življenju nič ne spremeni?


Kar je logično, resničnost nas uči, da sprejemamo samo informacije logične narave. Informacije, ki so nam znane, informacije, ki nam ustvarijo znan, varen občutek. Informacije, ki nam ustvarijo že znane asociacije.

Vendar, če vse svoje življenje uravnavate zgolj z logiko, boste pristali v pravem razdejanju.

Informacija zunanjega sveta doseže naše zavedanje in samo, če okrepi našo duševno programiranje, naš že obstoječi način razmišljanja, naša prepričanja, če se ujema z našimi predsodki, takrat ta dotična informacija dobi za nas pomen.

Zlahka se poistovetimo z mislimi in koncepti, ki so nam znani.

Še predobro se poistovetimo s kompleksi, zadržki, nagnenji, odpori, ki tvorijo sebično naravo posameznika, ki hrani oziroma napaja posameznikovo zavest z informacijami, ki se ujemajo z že znanim načinom mišljenja in željami.

Vse, česar smo naučeni, vse, kar smo povzeli, vse, česar smo se navzeli, zunanja informacija okrepi in pošlje v nezavedno.

Če zapisa od znotraj ni, ko prejmemo novo informacijo, jo le stežka sprejmemo in vzamemo za nekaj, s čimer se lahko poistovetimo.

Tako gledamo na zunanji svet zelo ozko, enostransko.

Ne vidimo ga, kakršen je.

Vidimo ga, kakršni smo mi. Vidimo ga tako, kot smo bili naučeni.

Življenjske izkušnje kažejo, kaj moramo preseči, pa jih zaradi neznanja, neinformiranosti ne zmoremo presežt, zaradi nerazvite čustvene inteligence reagiramo, večinokrat se postavimo v vlogo žrtve, se osebno vpletamo, pravimo, da se nam godi krivica, ne sprejemamo odgovornosti za svoja življenja in večinokrat smo preutrujeni, da bi sploh kaj spremenili.

Privlačimo to, kar smo, zato da vidimo, kaj še potrebujemo za svojo osvoboditev vzorcev oziroma duhovno rast in bolj kvalitetno življenje.

Privlačimo, da reagiramo?

Pa vendar je možno, na novo postavit prepričanje in lahko se odpremo možnosti sprememb!

Lahko sežemo dlje, lahko presežemo sami sebe!