Zakaj joga?

Joga mi nudi večjo možnost koncentracije. In pa produktivnosti.

Joga mi nudi delujoč endokrin sistem, s tem dobi vsaka železa dovolj hormona za svoje optimalno delovanje. Živčni sistem je vzdražen, odziven, presnova deluje, kri uspešno prenaša kisik v celice. Joga mi omogoča boljšo telesno funkcionalnost. Mišičje je sproščeno, prenos snovi po telesu poteka, kot mora.

Zaradi količine vdihanega zraka je moj vnos kisika v možgane večji. Posledično se pospeši izgorevanje odpadnih snovi iz telesa, pljučna kapaciteta se poveča, vitalnost se izraža skozi krepak imunski sistem.

Razmišljujoči del mene se spreminja. Upočasnim se. Ne reagiram, ampak premislim, preverim in šele nato delujem. Delujem iz globoke samozavesti in sočutja.

Joga mi nudi psihično in čustveno stabilnost ter razumevanje. Opazujem ter razumem delovanje lastnih miselnih struktur, ki izhajajo iz podzavestnih vzgibov. Obvladam upravljanje svojih miselnih procesov, kateri so edini krivci, no, ustvarjalci mojega življenja. Slišim se, ko govorim, slišim kaj govorim, zavedam se, da to kar govorim ustvarja mojo realnost.
Ne izhajam več iz občutkov žrtve, ker se imam končno najrajši!

Vidim, kaj je zares potrebno, vidim, kaj je zares vredno. Čutim, bolje čutim, zaupam v to kar čutim.

Telo kot organizem deluje, čutila zaživijo, odgovornosti do okolice in sočloveka se začnem bolj zavedati, razvijam in živim čuječnost. Do sebe, soseda, planeta.

Izbiram matrico vsakdanjika, ki je etična, zdrava in meni najljubša.

Kim