Vodene vadbe v Prostoru 5

Gibanje je veliko več kot moč, gibčnost, hitrost, eksplozivnost, veliko več kot le surov trening razvijanja in osvajanja športnih vrlin.

Gibanje je ocenjevanje razdalje ter občutek za prostor, za padanje, za vstajanje, za vrtenje, za glasbo, za stik s svojim telesom in sočlovekom. Gibanje je organizacija telesa v prostoru kot tudi organizacija energij znotraj fizičnega telesa. Gibanje je ritem, dihanje in celo odkrivanje in oblikovanje osebnosti. In prav s potrebo po takšnem gibanju je v okviru društva MKreativa nastal gibalni studio Prostor 5.

V našem gibalnem studiu Prostor 5, ne pristopamo k telesu na agresiven način in do njega nismo nespoštljivi. Poudarek dajemo pravilno izvedenim gibalnim vzorcem. Telo krepimo skozi poslušnost, upoštevamo svoje trenutne telesne zmogljivosti ter jih skozi prakso izboljšujemo. Učitelji omogočajo občutke napredka, način telovadbe pa prinaša vidne spremembe v odnosu do samega sebe in svojega telesa. V posamezniku vzpodbujamo voljo in željo po odkrivanju in spoznavanju samega sebe.

V Prostoru 5 ne le telovadiš, ampak predvsem izkušaš motorične izzive, urjenje možganov, krepitev globokih mišic trupa in utelešenja različnih vrednot, kot so dobro počutje, umiritev, preprostost, igrivost, volja in zmerna aktivnost.

Redna tedenska praksa naših vodenih vadb poteka od ponedeljka do petka, možne so pa tudi individualne ure, tudi za vikende. Praksa individualne pomoči se je v zadnjih treh letih izkazala zaradi potrebe napredka. Plavalci, nogometaši in plesalci se poslužujejo naših dejavnosti, predvsem po potrebi vsestranskega razvoja. Vredno je tudi pomisliti, kaj je res najbolje za zdravje vašega otroka. Tudi pri gibanju je dobro izbrati raznolikost.

Zaradi potrebe po kvalitetnemu programu za otroke smo v Prostoru 5 razvili program Gibalnica za mlajše. Ker vemo, da je otrok do šestega leta zelo plastičen z vidika osvajanja novih gibalnih vzorcev, je zelo pomembno, da v otroštvu dobijo čim več gibalnih izkušenj. Do dvanajstega leta je še vedno možno vplivati na motoriko. Kasneje je to veliko težje. Zelo napačna je zgodnja specializacija otroka, ta ga lahko prikrajša za mnogotera izkustva. V Prostoru 5 poudarjamo pomembnost zaznavanja telesa ter zavestno izvedbo vaj in tako premišljeno vplivamo na otroka oziroma na vsakega posameznika.

V sodelovanju z Letečo jogo vam v Prostoru 5 nudimo sledeče vadbe za Bežigradom:

  • HATHA JOGA temelji na globokem dihanju, ki te skozi prakso pripelje do mentalne sprostitve in občutkov osredinjenosti in lahkotnosti. Joga tvoje telo naredi prožno, gibljivo in neizmerno močno.
  • AKROJOGA je vadba v dvoje ali več, ki združuje elemente joge in akrobatike. Fizični aspekt treninga temelji na ravnotežju, koordinaciji in moči. Dodatno je pa akrojoga super praksa za zaupanje, vztrajnost, komunikacijo in zabavo.
  • GIBALNICA je celostna vadba razvita v Prostoru 5 in kreativni trening stabilizacije, gibljivosti, mobilnosti in moči. Kot protiutež linearnemu načinu razmišljanja, ta vadba krepi desno polovico možganov in prebudi notranjega otroka.

Z nami se splošna telesna pripravljenost spremeni v vitalnost in voljo do življenja. Mi smo ta Prostor, ki v tebi vzpodbudi gibanje kot prvo stalnico zdravja.

Najdete nas v vašem okrožju, BEŽIGRAD, na Kolarjevi 47.

Kim