Telesna inteligenca

Telesna inteligenca je primarna inteligenca živih organizmov, ki temelji na občutljivosti in odzivnosti na energijsko polje

Ljudje smo v veliki meri izgubili občutek za telesno inteligenco, izgubili smo stik z njo. Telesu smo pozabili namenit toliko pozornosti, da bi dovolj dobro opravljaj svoje naloge. Pozabili smo, da ima telo inteligenco, s katero se prilagaja na spremembe v okolju ali samem organizmu. Telesna inteligenca skrbi za vzdrževanje dobrega stanja v organizmu in njegovo skladno delovanje. Če se ravnovesje poruši nastanejo bolezni, ki jih skuša ozdraviti sama in ponovno vzpostaviti ravnovesje v telesu, kot organizmu.

Telesna inteligenca vključuje vse mehanizme telesa kot so, prebava, presnova, čiščenje organizma, obramba pred tujki, od obdelave možganskih informacij, do usklajenega gibanja celega telesa, od prepoznavanja napak v celicah, do samoobnavljanja pri večjih poškodbah in ranah.

Telesna inteligenca pokriva vse tisto čemur pravimo nezavedni razum in predstavlja telesno zavest, delovanje avtonomnega živčnega sistema, instiktivne odzive in pogojne reflekse.

Naša telesa so odraz intelegence, ki jo ima tudi seme, drevo, ptica ali pa morje. Naša telesa so bolj pametna od naših misli, razuma, uma, možganov, prepričanj.

Biomehanika deluje sama po sebi od nas pa je odvisno kakšne pogoje ji nudimo.

Telesa ne potrebujejo veliko.

Vprašajmo se, česa smo lačni in kdo zares je lačen - moje telo, moja duša, nepotešena čustva ali ... ?
Kaj zares potrebujem za zadovoljstvo in kaj naj storim, da se vzdržim vsem nepotrebnim dodatkom, ki jih vnašam v svoj organizem. Kako se lahko vzdržim in kako lahko sebi podarim brezihbno delovanje telesa? Kako lahko živim zdravo, zmerno in kvalitetno? Kako si lahko pomagam, kako lahko slišim svoje telo? Kako lahko poskrbim zase in svoje telo, da ne bom živel v bolečini in slabem počutju?

Bolečina je praznina in govori ti o nesprejemljivem načinu življenja. Spremeni ga in praznina bo izginila.

Poslušaj svoje telo in si zagotovi živost!

Kim

Literatura:

Primož Škoberne: Telesna inteligenca