Kaj naredi človek za sprostitev?

Napetost je telesno stanje, ki si ga pridelamo sami, zaradi hitenja, preobremenjenosti, težnje po uspehu, doseganju ciljev. Vse želje človeka 21. stoletja morajo bit potešene in izživete, predvsem se mora človek prilagoditi družbenim normam. Sledit smernicam in uf, ustrezat v vsakem pogledu. Ne sme bit jezen, ne sme jest tako, ampak samo tako in uspešen, uspešen pa res mora bit!

v nadalnjem tekstu je beseda cilj, samo prispodoba za katerokoli osebno prizadevanje

Govorim o doseganju ciljev za katere si ustvarimo končno sliko, za katero vrjamemo, da bomo v določenem roku z določeno namero, cilj uresničili. Če se projekt ne izpelje tako, kot smo si zamislili, postanemo razočarani, vse to pogojujemo, z neuspešnostjo, ustvarimo določena čustva in s tem čez čas posledico na fizičnem telesu. Bolezen, mišično napetost, bolečino, manjšo energijsko pretočnost …

Zaradi napetosti in bolečin, bolezni, (ki so že klic), smo prikrajšani slišanja notranjih potreb.

Ponavadi mislimo, da slišimo prave notranje potrebe, ampak slišimo samo potešitve že določenih navad, ki smo jih pridelali skozi življenje in življenski stil. In tako se vrtimo, v tem krogu nesmisla.

Sproščen človek danes je redkost ?

V sproščenem stanju, človek ve, da lahko cilj doseže tudi nekaj dni, tednov, mesecev, let čez rok, ki si ga je zadal.

Sproščen človek, daje prioriteto sebi in svojim osnovnim potrebam. Zaveda se, da je predpogoj za uspeh potreben nek ustaljen ritem, bioritem, organizacija, ki izhaja iz narave, sproščen človek ve, kako pomemben je predvsem spanec. Kvaliteten spanec, z pravo temperaturo, temo, brez prižgane televizije naprimer. Sproščen človek ve, da ni dovolj da se uležemo na kavč, da to ni počitek, tudi to niti ni dovolj, da gremo na sprehod, v gozd ali pa sploh, na dopust.

Sproščen človek ima v rokah orodje.

Orodje sproščenosti pa so tehnike sproščanja, ki so na prvi pogled videti lahke, celo prelahke, vendar jih je precej težko izvajati pravilno, ker je potrebno v vseh mišicah telesa neprestano zavestno sproščat napetost.

Sproščenost je telesno stanje, ki ne pride samo po sebi. Zanj je treba “delati” tako kot je treba delati za “lepo” postavo. In napetost se sprosti šele, ko z isto silo udarimo nazaj. Ker trdno zavezan vozel se ne razveže samo z božanjem.

Ker biti sproščen pomeni biti zadovoljen.

Sproščen človek ne potrebuje jasno razdelanih načel, prepričanj, ne potrebuje argumentov, znanstvenih razlag.

Pomembna mu je tišina, ter jasen in glasen stik s samim seboj.

Sproščen človek se sliši, sliši in zna usmerjat notranje vzgibe in potrebe.

Sproščen človek stopa po poti počasi, nežno in umirjeno.

Njegov notranji kompas je naravnan v pravo smer.

Kim