Nega

Nega je vse kar je prijazno, spoštljivo in v dopuščanju.

Je zdravilo in hrana za telo in duha.

Negovati pomeni skrbeti za nekaj, ohranjati in vzdrževati.

Kaj vse lahko negujemo?

Negujemo svoje telo, roke, stopala, obraz, lasje. Lahko negujemo svoje telo skozi sprostitev, masažo ali pa vodeno vadbo, ples, tudi pogovor in izraz lastne ustvarjalnosti.

Največkrat nego povezujemo z nego telesa. Vendar pa vsaka stvar, vsak odnos in vsak vrt potrebuje nego.

Negujemo lahko svoje odnose, svojo osebnost.

Poleg fizičnega negovanja je zelo pomembno energijsko negovanje. V prvi vrsti nega sebe, da skrbimo, da smo pretočni, polni dobre energije in osredinjeni.

To lahko naredimo z masažo, meditacijo, gibanjem, dihanjem, zdravo prehrano, preživljanjem časa v naravi ali drugimi kvalitetnimi praksami, kot so sprehod, sedenje v tišini, igra ter prijetna in mirna druženja.

Prav tako pa skrbimo za energijsko nego v odnosih, da je v odnosih ves čas svežina, optimizem in pretočnost ter jasnina v komunikaciji.

Biti iskren, to je ključ nege odnosa. Iskren do sebe, poznati sebe in si nuditi in dovoliti izpolniti potrebe za katere si ponavadi ne vzameš dovolj časa.

Brez nege torej ni za pričakovati dobrega stanja česarkoli, kar ni umetno. Še iz umetnih stvari je potrebno vsaj obrisati prah, da se v enaki meri bleščijo. Jih morda tudi prestaviti.

Lastna nega, nega telesa in osebnostni, ki jo nosimo v telesu je ljubeča pozornost do sebe.

Nega, dotik hrani našo duševnost in ne le telesnost.

Nega je namensko delovanje za obnavljanje in ohranjanje dobrega lastnega počutja.

Je ponavljajoče namensko delovanje in prav je, da je.

Naj ti preide v navado!

Mojca