Meditacija ali umetnost sproščanja?

Zadnjih sto let ali tako nekako se je način življenja zelo spremenil. Družben in noben sistem ni več takšen, kot je bil včasih. Hvala bogu, da smo stopili korak naprej. Kapitalizem, potrošništvo v vsem lahko najdemo nekaj dobrega in koristnega, na žalost v prid samo človekovi eksistenci oz. našem udobnejšem bivanju.

Na vseh ravneh je pripeljajo do razpršitve človekove energije. Človekov um je v vsaki sferi obstoja izgubil točko ravnovesja in harmonije. Tako zelo smo prevzeti z materialnim preživetjem, da se ne zavedamo, kaj se nam je zgodilo.

Znanost je sicer naredila konec velikim kugam preteklosti, zdaj pa se soočamo z novo epidemijo s stresom povezanih težav, ki jih je povzročila naša nesposobnost prilagajanja na visok tekmovalen tempo sodobnega življenja.

Iz napetosti v telesu in umu se dvignejo psihosomatske bolezni, vse bolezni, rak, srčne bolezni, krvni pritisk, čiri na želodcih, itd.

Vse bolezni izvirajo iz napetosti. Težave in napetosti izvirajo iz človekovih spreminjajočih se idealov, njegovega načina razmišlanja in čutenja.

Tratenje energije, razpršitev energije vse to vnaša disfunkcionalnosti v tvojem umu in kasneje se vse izrazi še na telesu.

V kolikor bi bil meditativen, miren, umirjen, pomirjen znotraj svojega bistva. V kolikor bi deloval iz vrednot in esence posameznega stanja zavesti, takrat bi doživljaj življenje harmonično, lahkoto in resnično, udobno sproščeno.

Primankuje nam zavedanja o lasti notranji napetosti oz. mirnosti.

Najboljše zdravilo pri temu pa je sedenje/ležanje pri miru.

Meditacija.

Sest sam s sabo v tišini, umetnost 21. Stoletja.

Za mirovanje se moramo odločiti zavestno, saj to hotenje ni naravno.

To je veliko bolj utrujajoče kot katerokoli drugo gibanje.

Je pa edini način samospoznanja in gradnja ljubeče lastne prihodnosti.

Kim