Kako se želiš počutit danes?

Občutki, ki jin nosiš v sebi so lahko zamenljivi.

Človekov notranji svet je sestavljen iz sebstva. Beseda 'sebstvo' po sskju pomeni: kar bitje, stvar določa samo po sebi, ne po lastnostih.

Čustveni um je nastal miljone let prej, kot razumni um, šele kasneje se nam je razvil limbični del možgana, ki bolje opredeljuje čustva in neokorteks, ki občutkom poda misel. Neokorteks nam pripisuje to drugačnost, od ostalih živih bitjih na tem planetu. Zaradi njega imamo večjo izbiro in iznajdljivost pri reševanju težav oz. čustvovanju. Poda nam tudi lastnost - navezanost.

Včasih so bila čustva modri upravljalci človeških vzgibov, danes se preveč enačiš z osebno identiteto, ki si si jo ustvaril skozi leta, se preveč identificiraš v razumnem umu in se vrtiš v čustvenih nabojih, ki ti znova in znova poustvarjajo resničnost. Čeprav se ti včasih zdi, da si za hip ujel občutek in si si pustil biti ranljiv, se ti takoj zatem vklopi obrambni mehanizem- racionalizacija. Biti v razumu ni nič slabega, da me ne bo kdo napačno razumel. Slab stik z občutki in čustvi in zapostavljanje le teh, ter nepoznavanje svojih potreb te pelje v nervozo, odtujenost, zaskrbljenost, nemočjo, negotovost, strah … Kaj še? Groza, obup, depresivnost, vse to vodi v bolečino, vendar še enkrat bolečina je le občutek odtujenosti oz. nepoznavanje lastnih resničnih občutkov. Kompleksen mehanizem čustev in bolečinskih jeder, vplivajo na tvoje odzive, odločitve, dejanja, delovanje ter dojemanje resničnosti.

Občutki in čustva so glavni kreatorji tvojega dne!

Ne rabiš veliko, da se odrešiš zagonetk, samo preprosto vprašanje, ki si ga postaviš zjutraj, ko odpreš oči: “Kako se želim počutit danes?”

Človek si, bitje, ki se lahko določa sam po sebi!

Kako se želiš počutit danes?

Kim