Januarska Prosta sobota

Oh, še ena super sobota je za nami! Kakšno vzdušje, kakšni ljudje, kakšna energija, kakšna sproščenost, kakšno sprejemanje, kakšno dojemanje.

Kakšni čudoviti ljudje!Jaša je otvorila dan z predavanjem oz. debato. Jašo poznam že od šestnajstega leta iz športne gimnazije, spremljam in občudujem že od začetka njenega Luxboot campa in takratnega meni osebno revolucionarnega pogleda na športno treniranje. Tako zelo mi je všeč njena miselnost in pristop k fitnes industriji in kako z svojo filozofijo manevrira znotraj nje.

“Kako aktivirati pozitivna notranja stanja s telesno aktivnostjo” je naslov njenega predavanja, ki se je zgodil že na NLP konferenci l. 2018. Namen predavanja se skriva v predpostavki, da je telesna aktivnost predvsem orodje za ustvarjanje pozitivnih sprememb v človekovem telesnem, mentalnem in čustvenem stanju.

Čeprav smo kar razvita družba, se mi zdi, da je še vedno premalo zavedanja, kako zares lahko sprememba naše fiziologije vpliva na našo psihologijo in obratno.


Trenutno se sprašujem kako bi lahko na najbolj preprost način obnovila debato, ker smo veliko filozofirali, ampak se mi zdi, da vam lahko skozi naslednjim Jašinim stavkom najbolj jasno razložim … “Ali se zaveš trenutka v življenju za katerega si vadil v vadbeni dvorani?” Sepravi, če izvajaš npr. trening stabilnosti in moči … ali preneseš potem ti dve lastnosti v vsakdanjik, v situacijo, kjer se zavestno zaveš, da pa je to ta stabilnost, katero si treniral. Da ti lahko fizična vaja, ustvari občutek zaradi katerega si se lahko zoperstavil določeni situaciji.
Se zavedamo, da je lahko to veliko več kot pa lepo izoblikovano telo? In da lepo izoblikovano telo brez zavedanja, niti ni smiselno?
Motiv gibanja naj bi bil oseben razvoj posameznika. Vsak pa seveda gradi sebe, kot gradi sebe.

Meni se zdi, da nam je njena prisotnost dala ogromno, meni osebno je ustvarila še večjo širino pogleda na življenje. Del predavanja so mi tekle solze, katerih razloga še nisem uspela najti.

Vid je nadaljeval z delavnico “Manipulacija žogice” in tako lepo je soupadla ta delavnica tudi z vsem kar smo dopoldan poslušali na predavanju.
Izvajanje novih stvari, če ne drugega, vemo, da se zaradi njih ustvarjajo nove povezave živčnih nevronov, ti pa nam ohranja možgane vitalne, ane?

Moja delavnica “Brez zadržka”, se mi je zdela tako zelo dobra, da mi je kar malo nerodno, da sem to zdaj tako izpostavila. Tako lepo sem skupino ljudi peljala skozi vaje prepuščanja do lastnega izraza. Brez besede, brez pretirane razlage, zakaj, kako in kaj so mi vadeči sledili. Sledili so energiji, čutili so sebe in druge, izrazili so se in brez zadržka tudi kričali.

Simonova “Spontana delavnica”... je na koncu priznal, da je bilo kar težko ohranjat spontanost in se na delavnico ne pripravit. Meni se je delavnica zdela super, sicer sem večino časa sedela in samo opazovala (zaradi utrujenosti), ampak, malo pred koncem, sem vzela ruto, si zavezala oči in se prepustila vodenju. Kar epik drugače, imet zvezane oči skoraj eno uro ;)

Ura je bila 18.00 ko je Simon končal, zamujali smo z programom eno uro.

Evina tajska masaža je bila fenomenalna. Premalokrat se po mojem mnenju zavemo, kako močno paše dotik, pritisk neke sile na telo, kako sproščujoče je lahko. Ko smo si izmenjali masažo smo se vlegli v shavasano, Katrin nas je namazala z Dottera aromatičnimi olji in resno smo se sprostili in sproščali, meditirali do 21. 30.

Ko smo želeli it spat, pa se je zgodila spontanost dneva, in plesali smo z skupino plesalcev, ki je naključno prišla mimo vse do 1.00 ponoči.

Še ena super sobota in tako kot sem v uvodu napisala: "Kakšno vzdušje, kakšni ljudje, kakšna energija, kakšna sproščenost, kakšno sprejemanje, kakšno dojemanje. Kakšni čudoviti ljudje! "

Hvala, Kim