Prosta sobota

Prosta sobota je dogodek, kjer vam v našem studiu ponujamo celodnevni program gibalnih delavnic in predavanj. Predvsem pa druženje in povezovanje ljudi, prijateljev in tkanje novih vezi.

Prvič se je Sobota zgodila 21. decembra, kot praznovanje sončevega obrata in zbiranje denarja, zaradi novice, ki je sredi oktobra pretresla vse najemnike studiev na Parmovi 25.

Novica, ko smo izvedeli, da nam ne bodo podaljšali najemne pogodbe, ni bila prijetna. Z odpovednim rokom enega meseca.

Vrjeli smo v to, da lahko v roku treh mesecev odpremo nove prostore, zato, smo želeli Prostor 5, Vitgar studio in Studio 25, z dogodkom prositi za pomoč.

Organizacija dogodka se je pripravljala v veri, da se bomo vsi gibalni, plesni studii na Parmovi ulici v Ljubljani združili in ponudili brezplačne dvodnevne delavnice za odrasle in otroke, vi pa naj bi nam v zameno pomagali z zbiranjem delež denarja za nove prostore.

Sledila je prva objava : “... skupaj smo se odločili združiti moči in vložiti vso našo energijo v nov prostor, gibalni center, kjer bomo še tesneje povezovali ljubitelje in umetnike gibanja in še naprej omogočali razvoj gibalne, plesne, akrobatske kulture v Ljubljani!”

Med idejno zasnovo in realizacijo projekta, nismo točno vedeli, če se bo dogodek sploh zgodil. Selitev in združenje smo tudi opustili.

In pa več kot to, da ostajamo na Parmovi, dokler ne pridejo rušilni bagri, vam niti ne znam povedat.

21. december 2018

Simon me je zjutraj vprašal, kako misliš, da se bo odvil dan? Sem rekla : “Simon, pojma nimam.”

Dvorana je bila okoli 11.30 dopoldan polna otrok in vriskanja ter norenja. Kmalu zatem je prišel Domen in odvodil capoiero za otroke. Ko bi le videli, kako so tri letne punčke sodelovale in kako so bile skoraj desetletnice potrpežljive.

Približevala se je prva delavnica za odrasle. Ljudje in prijatelji so začeli prihajat, Petrova delavnica partnerskih iger je po Simonovem strogem očesu in feedbacku ljudi uspela fenomenalno. Priznam, jaz sem bila malo skeptična zaradi Petrove odprtosti in njegove lahkomiselnosti, da se vsi v danem trenutku lahko odprejo in sprostijo.

In ste se!

Nato je Simona prevzel navdih dneva in zgodila se je najbolj epik spontana delavnica vseh časov, delavnica “Ritem”. Skozi različne vaje smo odkrivali in ustvarjali ritem.

Delavnica Anje Koželj in pravilna aktivacije jedra, nas je kar malo utrudila.

Pri Katji Vozel, smo sicer res na fizičnem nivoju gradili na backbendu, vendar smo vrjetno zaradi odpiranja srčne čakre in utrujenosti, se vsi samo še smejali.

Najina delavnica s Simonom z naslovom "Skozi sprostitev do večjega mišičnega raztezka" pa nas je skozi dihanje in avtosugestijo dejansko pripeljala do večje gibljivosti v posameznih razteznih položajih.

Vsem, ki ste prišli na izmenjavo tajske masaže, v soboto 26. januarja delavnico ponovimo. In Evino izmenjavo tajske masaže, bom dopolnila tudi jaz, z zvoki Tibetanske posode.

KimIn ker smo na decembrskih Dnevih Parmove tako uživali, smo se odločili, da jih bomo prirejali kar vsak mesec.