Dihanje

Ne potrebuješ veliko, da okrepiš svoje telo, imunski sistem. Vendar ti krepak, zdrav, organizem, oz. telo omogoča kvaliteto življenja in lažje soočanje z situacijami, ki ti niso ljube, ki te preizkušajo v stresnih, kočljivih položajih in ki te spravljajo v občutke nemoči, jeze, strah ...

Da bi vsi organski sistemi in živčni sistem deloval optimalno, potrebuješ velike količine vdihanega zraka.

Ljudje dihamo s pljuči. Zrak vdihnemo skozi usta ali nos. Bolj zdravo je dihanje skozi nos, ker dlačice v nosu zadržijo prašne delce iz zraka. V nosu se zrak segreje in ovlaži. Zrak gre nato po sapniku v pljuča. Pri tem procesu je najbolj pomemben nastanek ogljikovega dioksida in vode, ki potujeta s krvjo nazaj v pljuča in z izdihom iz našega telesa.

Če se oglijkov dioksid učinkovito izloča ob dihanju, to pomeni, da se toksini iz našega telesa čistijo/izločajo.

Če imaš možnost preživet vsaj nekaj minut na dan na zraku in vdihovat zrak, si naredili veliko. Telesu omogočiš optimalno delovanje in seveda je to tudi najboljša preventivna pred marsikatero boleznijo. Čeprav je lahko na tej točki zmotno prepričanje, da je že sam sprehod lahko učinkovit. Ni isto, če pobarvam deblo drevesa z svetlo rjavo barvico ali pa temo rjavo. Ko z dihalnimi tehnikami resnično prodreš v dihalni aparat in telo, narediš velik korak naprej v svojem življenju!

Telesa ni mogočo ločiti od psihe!

Pomanjkanje kisika in naraščanje ogljikovega dioksida v telesu, povezanega z plitkim dihanjem, lahko vpliva na naše delovanje, voljo, motivacijo ter zmanjšuje psihično koncentracijo.

Z zavestnim vdihovanje, z raznoraznimi dihalnimi vajami pa si zagotoviš učinkovitejše mentalne sposobnosti in prav mentalne sposobnosti ti pomagajo pri bolj mirnem in učinkovitem reševanju problemov, blagodejno delujejo tudi na tvoje duševno stanje in počutje.

Z zavestnim dihanjem in umirjanjem tusi lažje prepoznavaš in se soočaš s svojimi občutki.

Kar naenkrat si kos vsem situacijam, vsej nemoči, strahu si upaš pogledat v oči- kako to? Ker čutiš, da imaš dovolj moči in idej, da se z njimi lahko soočiš.

Krepak zdrav organizem, lahko pridobiš na različne načine z različnimi dejavnostmi, pa vendar so nekatere bolj učinkovite kot druge.

Dihanje je osnovna potreba življenja.

Loti se ga pod mojim vodstvom in življenje bo postalo še boljše!

Kim