Odkrij umetnika v sebi

Ta program tvojemu otroku obogati osebnost in razvije avtonomnost in kreativnost!

Zakaj je kreativnost pomembna?

“Ustvarjam, torej sem,” je vodilo, ki so ga mnogi ustvarjalci vzeli za svojega, nekateri “vizionarji” pa napovedujejo, da bo to ključna karakteristika sveta prihodnosti (Gardner 2006, 77). Zaradi tehnološkega napredka, ki nas čaka v prihodnjih letih je najpomembnejše vprašanje danes kako kultivirati in izobraziti nove generacije, za polno izrabo njihovih sposobnosti in potencialov? Tu kreativnost prav gotovo igra veliko vlogo. Kreativnost je danes ena najpomembnejši človeških dejavnosti, miselnih sposobnosti ter mehanizmov družbenega napredka.
Čeprav je kreativnost praktično nemogoče jasno definirati ali se jo naučiti, sem razvila program, kjer tvoj otrok preide v stik z njo.

Izkušnje, ki jih otrok pridobi pri nas pripomorejo k razvoju kreativnosti in posledično osebnosti ter otrok v polnosti odkriva in začuti svoje sposobnosti in potenciale.

Otrok razvije sposobnost dinamičnega razmišlanja in iskanja boljših, razsežnih rešitev. Otrok razvije samozaupanje, tisto temeljno zaupanje v samega sebe in s tem lažje izraža in razume sebe.

Razlika med ustvarjalnostjo in kreativnostjo

Človek je po naravi ustvarjalno in kreativno bitje. Sicer kreativnost in ustvarjalnost nista ista procesa. Ustvarjaš na nezavedni ravni, se prepuščaš iracionalnem, neznanem in izhajaš iz čutnih zaznavav, inprintov, vseh do sedaj zbranih informacij. Kreativnost je racionalni vidik ustvarjalnosti. Dostopaš do njega zavestno, z možganom. Danes jo opredeljujejo na mnogo načinov, mi pa govorimo o kreativnosti, kot o kreativnem/ustvarjalnem načinu razmišljanja, ki podpira, zmožnost iskanje boljših, razsežnih in dinamičnih rešitev. Kreativnost sploh ni nujno pogojena z umetnostjo. Kreativen je vsak, ki žebelj v steno zabija s čevljem, ker nima kladiva, ali pa tisti, ki uporabi palico, da doseže zvonec in nanj pozvoni.


Metode, s katerimi dostopamo do ustvarjalnosti in kreativnosti:

1. Dihalne vaje
2. Joga, ples
3. Glasba (učitelj glasbe Guillermo)
4. Vaje za koncentracijo
5. Krepitev domišlije
6. Pogovori o vrednotah in čustvih
7. Slikanje
8. Branje
9. Raznorazne vaje

Način dela

Skozi opazovanje se povežem z otrokovim potencialom in ga nato skozi pogovor z otrokom in starši usmerjam ter sodelujem pri njegovem razvoju. Na otroka vplivam vzpodbudno in pomirjajoče. Otroku razvijem zavedanje telesa in njegove psihofizične celote. Otroka navdihujem, da preko povezovanja z menoj ter uporabo raznoraznih orodji in metod, sledi svojim notranjim vzgibom. To je izredno pomembno izkustvo zanj in močno vpliva na njegove odločitve in kvaliteto življenja v odrasli dobi.

Vse, kar tvoj otrok potrebuje za življenje, dobi pri nas. Kulturo pogovarjanja, spoznavanje samega sebe, čustveno inteligenco, kreativnost, avtonomnost!

Kompetence, ki jih otrok pridobi: razvoj abstraktnega mišlenja, sposobnost refleksije, sposobnost načrtovanja, želja po prevzemanju lastnih odločitev, skrb zase, skrb za druge

Vaditelj

Druge vadbe
za odrasle