Zvočna meditacija

Zvok nas nenehno obkroža in vpliva na nas.

Nekateri zvoki blagodejno učinkujejo na nas, zato ker vplivajo na nevidne geometrijske obrazce okoli našega telesa, ki so odgovorni za sinhronost in organiziranost celic in organskih sistemov v našem telesu.

Zvočni udar, npr. udarec po zvenečem predmetu ali struni prisili zračne delce v gibanje – najbližji se premaknejo, udarijo ob sosednje, se zgostijo in zopet umaknejo. Nastane t.i. zvočno valovanje, ki na svoji poti zadeva ob različne ovire in sprejemnike. Eden od sprejemnikov je naše uho, kjer se zvok pretvori v zveneča telesa. Zvočne delce, ki potujejo preko slušnega živca v naše misli elektromagnetno telo vsrka in nato z njim resonira.

Že iz zgodovine uporabe zvoka domnevajo, da imajo človeška telesa, organi in celice lastno resonančno frekvenco, s katero je, s pomočjo zvoka, mogoče uskladit um in telo, ter si povrnit dobro počutje in voljo.

Prvobitna ljudstva so zdravilen učinek glasbe uporabljala v obredih, kjer so slavili plodnost zemlje, obdobja dežja in ritem, v katerem se menjava mesec.

Verski zdravitelji v Egiptu naj bi bili pred približno 4000 leti vpeljani v glasbene čarovnije, s katerimi so vplivali na plodnost žena.

Glasba je bila pojmovana kot zdravilo za dušo.

Moč zvoka pa si dajmo danes predstavljat, kot zvok, ki naj bi nam predstavljal učinkovit način odpiranja domišlije, ustvarjalnosti ter lepote.

Zvočna meditacija vpliva tudi na tvojo koncentracijo, intuicijo, harmonijo in vizualizacijo.


Nakup videa:

Z izpolnjeno prijavnico izrazi zanimanje za nakup videa. Več navodil za nakup, sledi na "Prijavnica".

  • 10 MIN VODENA ZVOČNA MEDITACIJA
    Zvočna meditacija tvoje možgane popelje v globoko theta stanje. Umiri um in telo, saj te skozi sugestijo besed in zvoka povežem z telesom, občutki miru in globljega zavedanja sebe.

    Z nakupom videa si zagotoviš dnevni vnos gibanja v svoj vsakdanjik, opremiš se z metodami in vrednotami, ki prebujajo notranjega otroka ter krepijo moč duševnega zdravja.

Vaditelj

Druge vadbe
za odrasle