Movement jam


Izraz jam ali jam session prihaja iz jazz glasbe in plesa. Označuje druženje glasbenikov ali plesalcev, ki se sestanejo z namenom, da bodo sproti sestavljali, improvizirali glasbo ali ples.

Danes jame najdete v različnih gibalnih krogih. To so semi-vodena ali nevodena srečanja, namenjena spontanemu gibanju in raziskovanju.

Movement jam v Prostor 5, je prostor raziskovanja našega lastnega gibalno-plesnega impulza.

Je dejavnost desne hemisfere, dejavnost naključnih procesov, neverbalnega načina izražanja in razumevanja.

Zaradi tovrstnega gibanja, se poveča število misli, idej, čustev, možnosti izražanja ter komuniciranja. To gibanje nas poveže nazaj z virom ustvarjalnosti.

S poslušanjem globjih pozivov našega telesa lahko oblikujemo občutke in podobe, ki se skrivajo v našem nezavednem in jih skozi utelešeno izkušnjo ozavestimo.

Ko obiskujete vadbe, se prepustite vodstvu strokovnjakov, ki najbolje vedo kaj je dobro za vas.

Kaj pa vi sami, veste kaj je dobro za vas? Kaj vam ustreza ta trenutek? Kaj je vaš lastni vzgib za gibanje? Kako bi se gibali, če vas nihče nebi gledal?

Movement jam je prostor, kjer lahko vstopite na pot avtentičnega gibanja, brez pravil, brez forme, brez pričakovanj.

Dvo-urna srečanja bodo semi-vodena, kar pomeni, da bo vedno nekdo, ki vas bo usmerjal na poti izživljanja sebe skozi gib. Skozi podobe, enostavne vaje in napotke, se boste osvobodili zadržkov, nesigurnosti in se naučili utelesiti svoje življenje v gibanje.

Vaditelj

Druge vadbe
za odrasle