Joga Nidra

Joga nidra je zmogljivejša in učinkovitejša oblika psihičnega in fiziološkega počitka.

Je tehnika, s katero se naučiš zavestno sproščati.

Je sistematična metoda sproščanja popolne fizične, duševne in čustvene sprostitve. Pojem yoga nidra izhaja iz dveh sanskrtskih besed, pri čemer yoga pomeni enotočkovno zavedanje, beseda nidra pa spanje. Med prakso yoga nidre je videti, kot da človek spi, vendar zavest deluje na globji ravni zavesti. Yoga nidra v vsem svojem pomenu predstavlja psihično spanje oziroma globoko sprostitev z notranjim zavedanjem. V tem mejnem spanju med budnostjo in spanjem pride do stika med podzavestnim in zavestnim delom osebnosti.

V yoga nidri dosežeš stanje sproščenosti z obračanjem navznoter proč od zunanjih izkušenj. Če lahko zavest ločimo od zunanjega zavedanja in spanja lahko postane zelo močna in jo lahko uporabimo na mnogo načinov, na primer za razvijanje učnega spomina, povečanje možganske kapacitete, razsežnosti ustvarjalnosti ali za spreminanje svoje narave.


Komu je vadba namenjena?

Vadba je namenjena vsem, ki iščete kvaliteten počitek, mentalni odklop. Tudi tistim, ki iščete stik s samim seboj in stik z lastno dušo.

Pogoji:

Od zadnjega velikega obroka naj mine vsaj 3 ure. Pred vadbo se eno uro hidriram. Potrebuješ udobna oblačila in manjšo brisačko.

Vaditelji

Druge vadbe
za odrasle