P5 ZAPISI

misli, teorija in napotki

Akrojoga

Akrojoga je gibanje v paru, ki nas ves čas spodbuja k lastni prisotnosti in iskanju povezav z partnerjem. Razvijamo mehkobo, razumevanje in komunikacijo na vseh nivojih. Je multidisciplinarna praksa, ki združuje elemente akrobatike, joge, improvizacije, plesa.

Povezuje vse, ki uživamo v gibanju in radi združimo prijetno s koristnim. Akrojoga je tako zabavna, da se še sklec in trebušnjakov ne boste branili.

Ko gibanje raziskujemo v paru, nam zakonitosti ravnotežja ne pustijo, da bi “odplavali” v svoj svet ali se ujeli v vzorec. Kontakt nas spodbuja, da ostanemo prisotni in ves čas iščemo prostor kjer se najina središča srečata v ravnotežju. V odnosu lahko rastemo, kadar z drugim podelimo in izrazimo naše notranje občutke.

Akrojoga se od akrobatike razlikuje po tem, da razvija mehkobo, razumevanje in rahločutnost v nasprotju s togostjo in močjo. Od običajne joge se razlikuje v večji potrebi po besedni in nebesedni komunikaciji. Pomembna je povezava diha in giba ter sočutje do sočloveka, ki tudi v akrojogi igra pomembno vlogo.

Komu je vadba namenjena?

Tu se najdejo športniki in ne-športniki, pari, ki iščejo skupno aktivnost in posamezniki, ki so jim druge skupinske vadbe dolgočasne ter vsi, ki jim je blizu zaupanje, druženje in igra.

Akrojoga vaditelj

Prijavi se

Druge vadbe za odrasle