Začetni tečaj sodobnega plesa

05. mar. 2020

ob 20:00

SODOBNI PLES | UVOD V GIBALNI IZRAZ
bo potekal 2 meseca (9 srečanj) in je namenjen vsem, ki si želite spoznati sodobni ples ali po dolgem času ponovno priti v stik z njim.

Z vzpostavljanjem globljega stika s svojim telesom bomo odprli vrata v raznolika fizična izkustva, ki jih hkrati ustvarjamo in doživljamo s svojim telesom. Učenje novih gibalnih vzorcev in plesnih sekvenc bo obogatilo naš gibalni repertoar, kar nam omogoča več možnosti in svobode v spontanem gibanju. Sposobnost imaginacije in raziskovanje kinestetike nas bosta vodili v improvizacijo,kjer imamo možnost, da se prepustimo dialogu s svojim telesom oz. plesu. Veliko pozornosti bomo namenili sproščanju in mehkobi gibanja, ki nam omogočata lahkotno prehajanje med vertikalo in tlemi.

UVOD V GIBALNI IZRAZ oz. SODOBNI PLES je torej namenjen vsem, ki si želite:
- spoznati sodobni ples ali ponovno priti v stik z njim
- poglobiti stik s svojim telesom
- odkriti možnosti gibalnega izražanja
- izboljšati svojo koordinacijo in zavedanje sebe (svojega telesa) v prostoru
- odkriti svoj notranji dialog v gibanju
- sprostiti in se prepustiti spontanemu gibanju v plesu.

Kakšne vse so lahko naše gibalne krajine?
Lepo vabljeni, da skupaj raziščemo.

Marec - april, začetek: 5.3.2020
Cena: 85 € (9 treningov)

Obvezne prijave do 29.2.2020 na: https://www.prostor5.si/prijavnica

O EMI:
Sodobni ples | Uvod v gibalni izraz vodi Ema Križič, mag. inž. kraj. arh., ki se je profesionalno izpopolnjevala pri plesni kompaniji Olge Roriz v Lizboni (FOR Dance Theatre) Redno se udeležuje plesnih delavnic doma in v tujini (Dunaj, Praga, Budimpešta, Lizbona, Berlin, Firenze, Zagreb, Beograd, Dornbirn,..). Je stalna članica Studia za svobodni ples, pod okriljem katerega je soustvarila več celovečernih predstav (Krožimo po poteh ustvarjalnosti II., 6 minut za 1 gib – nagrada Naj projekt za mlade 2010, Ekvilibrij VIII., Po svojih stopinjah, In Vitro). Leta 2011 je prejela bronasto značko Mete Vidmar (JSKD). Kot plesalka je nastopila v projektih drugih avtorjev (Rupnik, Zlatar Frey, Osojnik, Horvat, Mrak), plesala v predstavah Magičnega gledališča Serpentes (Slovenija, Nemčija, Hrvaška), kompanije Amalgama (Lizbona), SNG Drame Maribor, sodelovala je z Inštitutom za raziskovanje inovativnih umetnosti IRIU ter nastopila na različnih festivalih doma in v tujini. Je članica in plesalka Kolektiva Frankies (InVitro, In SiTu, Utvare/Prevare, Domus Fabula). V letu 2018 je s plesalko in soustvarjalko Maitane Saralde Ussia zasnovala plesni projekt BiTartean v okviru umetniške rezidence v Lizboni (s podporo CNB-Companhia Nacional de Bailado, Polo Cultural Gaivotas Boavista in COR - Companhia Olga Roriz in JSKD Ljubljana). Od leta 2015 redno poučuje sodobni ples (Studio Eternia, UTŽO Logatec, CKV- N’šPLAC, Prostor 5,..) in intenzivne plesne delavnice (GJV Idrija, JSKD Logatec).

Prijavnica Začetni tečaj sodobnega plesa

Vrednost

  • * obvezna polja

Hvala za prijavo!