Potovanje v srčno čakro

19. apr. 2019

ob 20:00

Srčna čakra se nahaja v centru našega telesa in srce je organ poln krvi, ki skrbi za naš obstoj.
Srce je prvi organ, ki se fizično manifestira v fetusu, zato je srčna čakra središče moči ljubezni. Ta čakra je povezana z zdravljenjem, ker vibracijsko govori frekvenco ljubezni. To je najvišja zdravilna frekvenca.

Povezana je s sočutjem, odpuščanjem, emocionalno varnostjo, z odsotnostjo strahu, hvaležnostjo, upanjem, zaupanjem, velikodušnostjo, radostjo, altruizmom, prijaznostjo in z občutkom povezanosti.

Vzdržuje resnico, da smo povezani z vsem kar je.

Srčna čakra ureja srce, žilni sistem, limfni sistem, pljuča, ramena, roke, prsa in limfični organ, žlezo timus oz. priželjc.

In dejstvo je, da so naši možgani pod vplivom našega srca, saj možgani poslušajo sporočila srca. Zato je poškodba mentalne bolezni, v resnici posledica emocionalne rane.

Neuravnovešena čakra je lahko pogubna. Lahko preveč ljubimo, lahko se preveč poistovetimo z bolečino preostalih ljudi in jim tako še bolj vzpodbudimo čustveno pohabljenost, soodvisnost.

In nazadnje nič bolj ne onesposobi človeka, čigar srčna čakra je omejena.

Tako negativna kot pozitivna emocionalna stanja, ki nastanejo v odnosu z drugimi in z nami samimi so povezana z našo srčno čakro. Naša zmožnost gledanja v oči, pristnega dotika, intimnosti, komunikacije, vse to kaže ali je naša čakra odprta ali zaprta. Bolečine, ki nastajajo v odnosih so glavni razlog za zapiranje te čakre in razlog, da začnemo postavljati zidove okoli srca. Naše zidove krepimo vsakič, ko doživimo emocionalno rano. Posledica tega je, da ljubezen ne more prihajati v srce in niti ne odhaja iz srca. In to povzroči močno neravnovesje, saj je za nas bistveno prejemati in dajati ljubezen.Uravnovesi se skupaj z nami in izpleši svojo energijo, ki jo držiš v srčnem centru.

Petkovo potovanje:Začeli bomo s sprostitvijo in zavedanjem prostora, sebe v prostoru in drugih ljudi. Ter zavedanje svojih potreb in izpolnitev le teh.

Sledi sidranje središče preko vizualizacije in ozaveščanje vseh sedem čaker.
Povezali se bomo z virom energije. In ozavestili našo lastno namero večera, vikenda, tedna ...

Vodila vas bom skozi meditacijo samoopazovanja, torej notranjega dogajanja in po tej meditaciji se bomo šele specifično poglobili v srčno čakro s pomočjo njene frekvence in tukaj bomo postavili tudi ključna vprašanja, ki bodo namenjena našemu srcu.

Skozi ples, sprostitev, povezovanje, komunikacijo s srcem, bomo poslušali odgovore, ki nam jih vir daje.

Ko bomo končali s plesom, bomo zaobjeli vso to ljubezen, ki smo jo ustvarili v krog in naredili še zaključno vizualizacijo. In ta vizualizacija se bo povezala s sidrom središča, ki smo ga vizualizirali na začetku. Tako, da bomo na koncu to središče res ozavestil, ker namen je, da smo v bistvu vseskozi v središču in povezani z izvorom, virom energije.

Barva srčne čakre zelena, zato se po želji lahko za ta večer oblečete v zeleno barvo in če želite prinesite, karkoli kar vas asociira na srčno čakro.

Se vas veselim, Živa Juvan

Vrednost večera: 15€