Pomladni tečaj hatha joge

05. mar. 2020

ob 17:00

Kaj je joga oz. hatha joga?

Beseda joga pomeni v sanskrtu »zvezo«, ki povezuje fizično telo z mentalnimi in duhovnimi pogledi na življenje. Asane niso zgolj poze in ne delujejo samo na fiziologijo telesa. Vplivajo tudi na čustveni, psihološki, psihični in duševni del jaz-a. V nas pa prebudi duhovni aspekt, ki se pri človeku odraža skozi vrednostni sistem.

Vadba hatha joge je sestavljena iz asan in pravilnega dihanja - pranajame. Vaje, ki jih izvajamo, torej niso zgolj »raztegovanje telesa«. Naučimo se jih izvajat pravilno, to pomeni, usklajeno z dihanjem in utelešanjem vrednot.
To vrstno izvajajne prispeva k uglasitvi. Uglasiš se na vseh nivojih, uglasiš se z notranjim glasom in občutki, ki so vsem bitjem (naravi) skupni. Naj se sliši še kako klišejsko pa vendar, uglasiš se z vibracijo ljubezni ter prebujaš stanja zavesti v področju grla, čelnega režnja in temena glave.
Skozi redno prakso uglasiš notranje organe in organske sisteme, spodbudiš njihovo delovanje in ohranjajaš ali vračaš hrbtenici prožnost.

Spontane posledice redne prakse: čustvena prtljaga z količino vdihov počasi oddide, preoblikuješ osebnost, podzavestne reakcije in miselnost. Dihalni vzorci postajajo zavestni, okrepiš in sprostiš telo.

Z jogo izurimo telo toliko, da smo bolj zbrani in imamo jasnejše misli, bolj toplo, radostno srce in bogatejši vrednosti sistem.

Začetek tečaja

Marec - april, začetek četrtek 5.3.2020, ob 17.00.
Cena: 85 € (9 treningov)

Obvezne prijave do 29.2.2020 na: https://www.prostor5.si/prijavnica

Tečaj vodi Kim Germ, plesalka, učiteljica joge YRS 300

Drugi o Kim:

"S svojo tankočutnostjo, sočutjem, srčnostjo, pogumom, izvirnostjo, povezanostjo z bivanjem in naravo ter družbeno odgovorno naravnanostjo Kim Germ napoljnjuje in prežema Prostor 5, kjer povezuje sebi sorodne gibalne ustvarjalce in jim omogoča plodovita sodelovanja. Vzdušje tam je iskriva mešanica kreativnosti vseh vrst, vzajemne podpore in sprejemanja, topline in domačnosti." Tečajnica in mentorica, 37let

"Treningi s Kim, tako plesni kot jogijski, so vedno nekaj posebnega in nepričakovanega. Kim te resnično spravi izven cone udobja. V vsaki osebi vidi nekaj več, njen potencial in to tudi potegne na plan s svojimi metodami. Všeč mi je, da te vedno preseneti in išče rešitve, ki so tebi primerne. Tekom najinega druženja mi je posredovala tudi svoje življenjske modrosti, ki so se zasidrale nekje globoko v meni. Vsekakor priporočam njene individualne ali skupinske ure, da najdeš del sebe." Tečajnica, 30let

"Kim is an extremely focused and responsive individual. She has a strong disposition and work ethic and is very capable and understaning of herself, showing she has the capacity to work well independently, as well as as within a group situation. Kim always brings a positive and energised attitude, showing a willingnes to learn and grow." Mentorica, 64let

"Pri Kim sem obiskovala individualne ure vadbe hatha joge. Skozi vadbe sem v celoti utrdila svoje telo, se sprostila in okrepila svojo notranjo moč. Celostni pristop, ki ga nudi Kim je nekaj res čudovitega. Vrne te k bistvu. Priporočam!" Tečajnica, 35let

Prijavnica Pomladni tečaj hatha joge

Vrednost

85 €

  • * obvezna polja

Hvala za prijavo!