Osnovni seminar Core šamanizma M. Harner 'Way of the Shaman'

28. sep. 2019

ob 09:00

29. sep. 2019

ob 09:00

Izkustveni dvodnevni seminar Core šamanizma

Delavnico bom vodila Nicole Drakulič Trninić, predstavnica in aktivna članica Evropskega dela neprofitne organizacije Foundation for Shamanic Studies.

Na osnovnem seminarju core šamanizma se udeleženci pobližje spoznajo s ' core' šamanizmom, univerzalnimi ali skoraj univerzalnimi metodami šamana; to je potovanje v nevsakdanjo realnost z namenom reševanja problemov in zdravljenja.

Poseben poudarek je na klasičnem šamanskem potovanju, pomembni vizionarski metodi, ki jo ljudje vsega sveta uporabljajo z namenom, da bi raziskovali skrite univerzume, znane predvsem iz mitov in sanj.

Na šamanskih potovanjih srečamo svoje duhovne pomočnike, s pomočjo katerih se naučimo šamanizem uporabljati v vsakdanjem življenju, da bi si pomagali, zdravili sebe, druge in naš planet Zemljo.

Temelj osnovnega seminarja Core šamanizma je knjiga Michaela Harnerja 'The Way of the Shaman'

Urnik seminarja je:
v soboto od 9.00-18.00 (pavza za kosilo ca 1.5 uro, okoli 13h)

v nedeljo od 9.00-14.00 (brez daljše pavze).

Osnovne črtice programa:

Prvi dan začnemo z teoretičnim uvodom, zgodovina šamanizma, šamanska kozmografija,...

Praktični del: šamansko potovanje v spodnji svet, da bi našli svojo žival moči. Delo v parih, ko drug za drugega prinesemo žival moči. Kamniti orakel Lakota Indijancev ( divinacijska tehnika), in par manjših aktivnosti. V nedeljo pa potovanje v zgornji svet, z namenom, da bi našli svojega učitelja. Zopet par manjših tehnik in zaključimo s skupinskim delom: zdraviteljska metoda, prevzeta od Coastsalish Indijancev Spiritulni kanu.

Seminar je začetni, udeleženci se seznanijo s šamansko kozmografijo, spoznajo svoje najpomembnejše duhovne pomočnike in naučijo se samostojno šamansko potovati ob zvokih monotonih ritmov.

Boben ne potrebujete, tudi ropotuljice ne. Jih imam vedno nekaj s sabo. Potrebujete podlogo za ležanje, deko za pokrivanje, šal ali ruto za prekrivanje oči in zvezek ter svinčnik za zapiske. In neobdelan kamen velikosti grenivke za Kamniti orakel.

Na seminarjih Foundation for Shamanic Studies se, za dosego spremenjenega/šamanskega stanja zavesti, uporablja večinoma bobnanje. Kdaj tudi petje, ples, ropotulja.

Foundation for shamanic studies nudi tudi napredne seminarje. Vsak od njih je vezan za določeno tehniko, ki jo pogosto uporabljamo pri šamanskem delu. Vendar pa je sistem koncipiran tako, da je obisk naprednih seminarjev mogoč šele po opravljenem osnovnem seminarju.


Za podrobnejše informacije in prijave

pošljite e-mail na naslov: nicole77@me.com

pokličite 031/880 811, Nicole Drakulič Trninić

in si oglejte internetno stran FSS:www.shamanicstudies.net

Prijavnica Osnovni seminar Core šamanizma M. Harner 'Way of the Shaman'

Vrednost

140 €

  • * obvezna polja

Hvala za prijavo!