Delavnice s Kim Germ

Plesne delavnice:

Jazz workshop

Delavnice jazz plesa so namenjene izkušenim plesalcem, kot popolnim začetnikom, vsem, ki želijo svoje plesne sposobnosti popeljati na višjo raven.

Skozi proces delavnice plesalec izpopolni sposobnost obračanja (pirueti, obrati), brcanja (kiki) in preskakovanja (tehnične diagonalne od pripravljalnih do velikih skokov). Plesalec pridobi na moči, kondicijsko tehniko, fluidnosti giba ter napredovanje v dojemanju ritma in staplanje telesa z glasbo. Spoznamo se tudi z glavno prvino jazz plesa- improvizacijo: ustvarjanje gibanja na kraju samem brez predhodnega načrtovanja ali koreografije. Na zabaven način, v vzpodbudnem okolju bom podala improvizirane vaje za povečanje samozavesti v kreativnem izražanju plesalcev.

Utelesili bomo dinamičnost jazz plesnega stila in se naučili vintage jazzovskih korakov iz zadnjih desetletij in se razplesali v koreografiji pribljubljenje jazz glasbe iz Broadwaya.

Movement jam!

Movement jam je edina dejavnost, ki ti dovoljuje popolno svobodo izraza skozi telo in gib.

Je dejavnost desne hemisfere, dejavnost naključnih procesov, neverbalnega načina izražanja in razumevanja.

Zaradi tovrstnega gibanja, se poveča število misli, idej, čustev, možnosti izražanja ter komuniciranja. Tovrstno doživetje na delavnici, nas poveže nazaj z virom telesne inteligence.

S poslušanjem globjih pozivov našega telesa lahko oblikujemo občutke in podobe, ki se skrivajo v našem nezavednem in jih skozi utelešeno izkušnjo ozavestimo in uporabimo v vsakdanjem življenju, svojem delu.

Movement jam odpira kanal inspiracije!